WEIBEL DATA & OVERVÅGNING

Kontakt os

WEIBEL DATA & OVERVÅGNING

Kontakt os

Flere brande kunne være undgået, hvis der havde været styr på sikkerheden.

Hvert år opstår brande i danske hjem på grund af elektronik, forskellige varmekilder og værktøjer. Men flere brande kunne være undgået, hvis brandsikkerheden havde været bedre.

For ikke længe siden, forekom en historisk storbrand og en hel etageejendom med 130 familiers hjem i Københavnsområdet. Det viste sig at blive den største brand i nyere historie.

”Spredningen af branden kunne have været undgået. Manglende sektionsadskillende vægge var skyld i, at der dannede sig et hulrum under taget, hvor branden kunne sprede sig. Husejere kan lære af det særligt i forbindelse med større ombygninger af loftkonstruktioner, tilbygninger eller en ny 1. sal, hvor man skal sætte sig ind i de generelle brandkrav. "

Generelt er det en god anledning at genopfriske en række simple tips til forbedring af sikkerheden, som man kan være opmærksom på i dagligdagen. Dem kan du se lige herunder

1. Brændeovne / Skorstene

Det er lovpligtigt at få renset sin skorsten, men husk stadig at holde øje med, hvis brændeovnen f.eks. begynder at udvikle kraftig røg.

Det kan være tegn på skorstensbrand, som opstår, hvis sodlaget på indersiden af skorstenen antændes.

2. emhætter

Emhættens funktion er at suge stegeosen, dampen eller røgen væk fra arbejdsstedet i køkkenet. Bliver denne funktion nedsat, vil rester af fedt og stegeos lægge sig på de vandrette flader i køkkenet, og det giver glatte overflader.

I tilfælde af brand vil manglende rengøring af emhætte og udsugningsrør øge risikoen for, at branden udvikler sig via udsugningskanalerne.

Husk derfor ALTID god rengøring omkring komfur, ovn og af emhætten.

3. elinstallationer

Tjek elinstallationer og stikkontakter. De må ikke være beskadigede eller "møre". Det samme gælder opladere til mobiler og computere.

Under opladning skal al elektronik ligge på en hylde, et bord eller en anden fast overflade – undgå sengen eller sofaen, for apparaterne kan ikke komme af med varmen i blødt underlag.

4. Tørretumbler

Tørretumblerens fnugfilter skal tømmes jævnligt da der samler der sig meget fnug, og derved kan det antænde ved høj varme.

5. Brandfarlige væsker

Hold øje med brandfarlige væsker i hjemmet som f.eks. neglelakfjerner, Tørshampoo, håndsprit, eddikesyre mm., fordi de er let antændelige.

Opbevar dem i originalemballage og med afstand til forskellige varmekilder som fx stearinlys og tændstikker, og husk at skrue lågene godt fast.

6. Brandalarmer

Brandalarmer skal vedligeholdes jævnligt. Alle brandalarmer har en lille knap, hvor man kan teste, om den virker. Derudover kan det være en god idé at have forbundne brandalarmer.

Især hvis man bor i et større hus eller i flere plan, er det vigtigt, at alarmerne er forbundet, så når en alarm går ét sted, bliver hele huset alarmeret. Rengør dem og sæt en datomærkning på for hvornår det sidst er gjort.

kontakt os for en uforpligtende snak

Eller giv os et ring på 53 89 89 89

weibel data & overvågning Aps

Telefonvej 6

2860 Søborg

53 89 89 89

info@weibel-data.dk

CVR: 43404946

Navigation

Telefon tider

Mandag-torsdag: 8:00 - 16.00

Fredag 8:00 - 15:00

Weekend: Lukket